Yhteinen arvopohja vai eikö?

Share |

Lauantai 7.7.2018 - Jaana Ristimäki-Anttila


Minua on jo jonkin aikaa häirinneet väitteet ”yhteisen arvopohjan puuttumisesta” ja yhteistyön mahdottomuudesta perussuomalaisten kanssa … puhuttaessa ensi kevään vaaliennusteista, tulevasta pääministeristä ja perustettavasta hallituksesta; joten tutkin hiukan eri puolueiden arvopohjia ja vertailin niitä toisiinsa. Tuloksena oli se, että en löytänyt suuriakaan eroavaisuuksia eri puolueiden välillä. Jokaiselta puolueelta löytyi sellaisia arvoja kuten vastuullisuus, vapaus, tasa-arvo, välittäminen, oikeudenmukaisuus ja ihmisarvot, jotka käsittääkseni ovat juurikin niitä tärkeitä inhimillisiä arvoja, jotka muodostavat yhteistä arvopohjaa.

Meillä perussuomalaisilla on oma tapamme suhtautua maahanmuuttoon liittyviin asioihin. Luonnollisesti, koska olemme isänmaallinen puolue ja koemme, että omien maamiehiemme hyvinvointi tulee järjestyksessä ensimmäisenä. Mielestäni yhteiseen arvopohjaan se ei vaikuta … vain painotuksiin ja tiettyihin tavoitteisiin.

En siis henkilökohtaisesti hyväksy Perussuomalaisten leimaamista puolueeksi, joka sotisi länsimaisia vapausarvoja, tasa-arvoa, yhdenvertaisuutta ja ihmisoikeussopimuksia vastaan, kuten eräät tahot väittivät, kun nykyinen puheenjohtajamme Halla-aho valittiin tehtäväänsä puolueen johdossa.

Mielestäni voinkin sanoa, että ainakaan minun mielestäni väitteet yhteisen arvopohjan puuttumisesta ja siten puolueiden yhteistyön mahdottomuudesta eivät pidä paikkaansa. Avoin yhteistyö puolueen omia tavoitteita unohtamatta on paras pohja saada aikaan hyviä ja merkittäviä tekoja. Piste.

Henkilön Jaana Kaarina Ristimäki-Anttila kuva.

Avainsanat: arvopohja


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini