Edustuksellinen demokratia

Share |

Tiistai 1.1.2019 - Jaana Ristimäki-Anttila


Edustuksellinen demokratia

"Tiilikainen sanoo Niinistön muistuttavankin erityisesti siitä, että edustuksellinen demokratia pyrkii kokoamaan erilaiset intressit yhteen ja sovittelemaan ne yhteiseksi politiikaksi."

Tällä hetkellä tuo lause ei voi toteutua, koska esimerkiksi maahanmuuttoon liittyvä yhteisymmärrys puuttuu. Kumpikin puoli pyrkii ajamaan omaa agendaansa, oman ymmärryksensä ja näkemyksensä mukaisesti. Yhteistä polkua ei löydy ennen kuin löytyy yhteinen suunta etuineen ja siedettävine haittoineen. Maan ja kansan etu on kuitenkin se tärkein eikä yksittäisten politikkojen tai puolueiden.

Toivon, että presidentin puheen tarkoitus on se, että yhteisymmärryksen löytämiseksi kutsutaan mukaan kaikki puolueet riippuen siitä mitä mieltä asioista ollaan. Tällä hetkellä isoimmat puolueet käyttävät jyräyspolitiikkaa eli pyrkivät tallaamaan alleen erilaisia mielipiteitä ja ajatuksia omaavia kertomalla esimerkiksi, että eivät huoli hiekkalatikolleen leikkeihin mukaan tietyn puolueen edustajia. Itse olen todella loukkaantunut tuosta käytöksestä, koska siten 360 asteen näkyvyydestä suljetaan pois ainakin 90 astetta ... ja silloin ei löydetä kokonaisuutta, jonka avulla olisi mahdollisuus löytää paras mahdollinen lopputulos koko maatamme ja kansaamme ajatellen.

Avainsanat: demokratia


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini