Oikea turvapaikanhakija

Torstai 7.6.2018 - Jaana Ristimäki-Anttila

Mielenkiintoista onkin se, että miksi turvallisuus ei riitä joillekin turvapaikanhakijoille, vaan vaatimukset ja odotukset ovat paljon suurempia ja kalliimpia.

Henkilön Jaana Kaarina Ristimäki-Anttila kuva.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: turvapaikka pakolainen

Selkään taputtelua

Keskiviikko 6.6.2018 - Jaana Ristimäki-Anttila

On hyvin mielenkiintoista seurata, kun herrat taputtavat toisiaan selkään ja kehuvat saavutuksista. Saattaa kuitenkin olla niin, että kaikkien ei tee mieli taputtaa heitä hyväksyvästi selkään, vaan mieluusti taputtelisi hiukan voimakkaammin poskille. Kun toisaalle kumartaa, niin toisaalle pyllistää... vanha totuus ja edelleen käytössä.

https://www.msn.com/…/…/nyt-kehutaan-sipilän-kiky-sopimusta-”6–7-percent-nousua-–-puolet-kikyn-ansiota”/ar-AAyhqzd?ocid=spartandhp

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Sipilä kiky

Soinilta abortista asiaa?

Tiistai 29.5.2018 - Jaana Ristimäki-Anttila

Millainen on sellaisen lapsen elämä, joka on saanut alkunsa väkivaltaisesta raiskauksesta? Itse en hyväksy abortin käyttämistä ehkäisykeinona tai muuten vain välinpitämättömyyden ratkaisuna. Onneksi elämme maassa, jossa nainen saa ainakin suurimmaksi osaksi päättää itse hankkiiko lapsen vaiko ei. Nykyisessä yhteiskunnassamme lapsen hankkiminen ei kuitenkaan ole enää itsestään selvää, joten näkökantoja voi olla moninaisia. Timon ei kuitenkaan tulisi suomalaisena miehenä puuttua koko asiaan, koska se on Irlannin kansan enemmistön päätös.

https://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/timo-soini-harmittelee-blogissaan-irlannin-aborttiaanestyksen-tulosta-likaisen-veden-lahde-voi-nayttaa-hyvalta-mutta-maistuu-pahalta/6926962#gs.SIpUlmI

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: abortti soini

Koulutuksen taso?

Maanantai 28.5.2018 - Jaana Ristimäki-Anttila

No niin, nyt sen sanoo ääneen myös opettajat … mihin tämä maa on menossa, miten saadaan palautettua kouluihin oppimisen ja sivistymisen ilo? Myös kuri ja opettajien auktoriteetti tuo rakennetta koulupäiviin. Onko suunta vahvasti amerikkalaiseen koulujärjestelmään? Rahalla saa ja hevosella pääsee? Loput tappelevat yhteiskouluissaan oppiakseen edes lukemaan, kun jatkuva sekasorto vallitsee koululuokissa.... Toivotaan nyt kuitenkin, että tämä ei vielä ole se "uusi normaali".

https://www.hs.fi/mielipide/art-2000005696876.html?share=835aee6bf75dbc89bd3503e952157a46

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: koulutus lukeminen

Yhteistyö politiikassa

Torstai 24.5.2018 - Jaana Ristimäki-Anttila

"– Perussuomalaiset on normaali laillinen puolue joka tuo keskusteluun rohkeasti yhteiskunnan epäkohdat ja keskustelee niistä eikä turhia hyssyttele. Meistä saa olla pitämättä tai olla eri mieltä asioista, mutta eiköhän yhteistyöstä kieltäytyminen ole naurettavaa liioittelua."

Näin sanoo Leena Meri ja allekirjoitan tämän lausuman täysin. Onko Suomen politiikassa tärkeämpää "kuninkaan kruunu ja punainen viitta" kuin yhdessä maamme ja kansamme asioiden hoitaminen? Eikö politiikkaan lähdetä hoitamaan yhteisiä asioita yhteistyössä? Nyt on asenteiden tarkastamisen aika...kun peiliin kurkkaa, niin näkee mahdollistajan … tai epämahdollistajan.

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/249526-perussuomalainen-hermostui-kokoomuksesta-tullut-ylimielinen-parempien-ihmisten-puolue#.WwZJyEic0og.facebook

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: yhteistyö politiikka

Ei rasismille

Keskiviikko 23.5.2018 - Jaana Ristimäki-Anttila

Ja nämä samat tahot saarnaavat ei-rasismille, tasa-arvoa, monimuotoisuutta, tasapuolisuutta, ei-kiusaamiselle jne. Ja nyt siis nähdään, että se mitä saarnataan onkin populistista ulkokultausta ei-perussuomalaisille. Mistä tämä viha omia kansalaisia kohtaan johtuu? Miten voi olla noin heikko itsetunto isoilla puolueilla? Vai onko se vallanahneutta ja yksipuolisen politiikan suosimista? Missä on yhteistyö ja yhteishenki? Eikö Perussuomalaisissa nähdä kuin Halla-aho-mörkö?

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/249437-antti-rinne-ja-petteri-orpo-rajaisivat-vain-perussuomalaiset-ulos-seuraavasta

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: rasismi Halla-aho

Duunari onko vain tuunari?

Keskiviikko 23.5.2018 - Jaana Ristimäki-Anttila

Kun puhutaan huippuosaajista ja duunareista, niin mennään jo tuossa termien määrittelyssä täysin pieleen. Suomessa tarvitaan myös huippuosaavia duunareita, mutta ei määräänsä enempää matalapalkkaisia ja kouluttamattomia sosiaalitukien varassa eläviä suurperheitä.

https://www.is.fi/politiikka/art-2000005691025.html

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: duunari huippuosaajat

Suomalainen vaiko maailmankansalainen?

Perjantai 18.5.2018 - Jaana Ristimäki-Anttila

Seuraavat eduskuntavaalit näyttävät tuntevatko Suomen kansalaiset itsensä enemmän eurooppalaisiksi vaiko suomalaisiksi. Toivon, että vaaleissa ehdolla olevat kertovat suoraan kumpaan kerhoon kuuluvat. En tarkoita, että suomalaisten tulisi jakautua kahteen ryhmään, vaan yksinkertaisesti sitä, että jokainen tuumaisi kuinka tärkeää on kansallinen identiteetti.

Kysymys on siis, että oletko EU liittovaltion kannalla? Katsotko, että on hyvä tai jopa välttämätöntä kuulua EU:iin kuin olla itsenäinen valtio? Puolustaisitko maatasi valtaajia vastaan? Vai koetko itsesi maailmankansalaiseksi, jossa juuret kuvaavat pysähtyneisyyttä ja siivet elämän tarkoitusta? Aidosti itsensä eurooppalaiseksi tunteva ei koe, että Euroopan tulisi jakautua pieniin valtioihin, vaan yhdeksi sureksi avoimien rajojen tilaksi. Tätä asiaa kannattaa miettiä puolueriippumattomasti. Kysymysasettelun ymmärtävät ne, jotka ovat asiasta kiinnostuneita tai asiaa pohtineita. Mielipide avaa monia ymmärrysten polkuja myös omissa valinnoissa. Voisi sanoa, että samanlaista pohdintaa pitää tehdä esimerkiksi kahta tai useampaa kuntaa liitettäessä yhteen ... kuinka tärkeää on itsenäisyys tai itsemääräämisoikeus. Maakuntamallin kautta itsenäisyys kunnissa on häviämässä, samoin käy mahdollisessa liittovaltiokehityksessä.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: suomalainen eurooppalainen

Naiset pois armeijasta?

Perjantai 18.5.2018 - Jaana Ristimäki-Anttila

– Naiset tekevät loistavaa työtä puolustusvoimissa, mutta säästöjä on kerättävä, sanoo puolustusministeri Niinistö..

Jos jokin, niin tämä on sitä sukupuolisyrjintää. Luen hänen lausuntonsa kyllä niin, että naiset tekevät hyvää työtä, mutta naisen työhän on vain harrastamista ja siksi sen voi poistaa häiritsemästä tärkeää miesten suorittamaa maanpuolustusta.
Nyt minä kyllä kovasti mieleni pahoitin.

https://www.savonsanomat.fi/kotimaa/Puolustusministeri-Niinistö-haluaa-jäädyttää-naisten-asepalveluksen-rahan-säästämiseksi/1199586

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: armeija naiset

Perustilimalli

Torstai 17.5.2018 - Jaana Ristimäki-Anttila

Perustilimallissa on alkupääoma, jota voi joustavasti ja omalla harkinnallaan käyttää vauvasta vaariin, ja sieltä voi ottaa ja sinne voi säästää rahaa, Koski selittää.

Eikös tällainen "malli" loisi jälleen epätasapuolisen järjestelmän, jossa hyvin ansaitsevat pystyisivät säästämään enemmän ja käyttämään enemmän...mutta pienituloiset tarvitsisivat kaikki tulonsa elämiseen eikä tilille kertyisi mitään?

https://www.iltalehti.fi/politiikka/201805162200948238_pi.shtml

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: perustilimalli

Ydinvoimala

Tiistai 15.5.2018 - Jaana Ristimäki-Anttila

Tahtoisitko omalle takapihallesi tämän laitoksen? Kun tehdään, niin miksei tehdä kerralla kunnolla? Kuinka monta suomalaista tämä ikuisuusprojekti työllistää (not) ja kuinka paljon siihen vielä uppoaa rahaa ja aikaa... jos sitä nyt koskaan uskalletaan ottaa käyttöön?

https://www.msn.com/…/tandt-olkiluoto-3n-värähtely-ylittää-…”pahimmassa-tapauksessa-putkistot-menevät-rikki”/ar-AAxi93A?li=AAaDcIL&ocid=spartandhp

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: ydinvoimala olkiluoto3

Töllisyysasteen nosto

Sunnuntai 6.5.2018 - Jaana Ristimäki-Anttila

Työllisyysasteen nostaminen on kuitenkin haasteellista, koska Suomessa on Lindströmin mukaan edelleen työttöminä 264 100 henkilöä, mutta samaan aikaan on enemmän avoimia työpaikkoja kuin koskaan aikaisemmin.
- Tämä on merkillinen yhtälö, Lindström sanoi.

...vielä merkillisempää on, että suureen osaan työpaikkailmoituksista tulee kymmeniä ja satoja hakemuksia....ja edelleen näyttää siltä, että yli 45-vuotiaiden ammattilaisten hakemuksen siirtyvät useiin suoraan mappiin ö. Aktiivimalli siis rankaisee, jos ei kelpaa työnantajille...kyse ei yleensä ole siis itse työnhakijasta, vaan siitä kuka kelpaa ja kuka ei.
- Tämä sa vasta onkin erikoinen yhtälö, Ristimäki-Anttila sanoo.

https://www.iltalehti.fi/politiikka/201805052200924252_pi.shtml

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: työllisyysaste Lindström

Lapsien kasvatus kuuluu myös kotiin

Keskiviikko 2.5.2018 - Jaana Ristimäki-Anttila

Kyllä päätös lasten kasvatuksesta kuuluu vanhemmille. Eri asia on tietty silloin, kun vanhemmista ei kasvatustyöhön ole. Kun perhepoliittisista asioista päätetään on pidettävä mielessä, että hyvät vanhemmat ovat oletus ja huonot poikkeus.

https://www.facebook.com/marco.tse.hk/videos/10156425818053793/

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: lapset kasvatus koti

Koulujen arvosanat

Tiistai 1.5.2018

Pitääkö olla huolissaan? Kyllä pitää. Kannaattaa ainaskin lukea raportin sivulta 51 erittäin huolestuttava tieto. Kyseessä kantaväestön ja maahanmuuttaneiden lasten opintojen arvostelun epätasa-arvo, jopa rasistisuus kantaväestön lapsia ja nuoria kohtaan. Onko tämä tulevaisuuden linja?

Lainaus raportista sivulta 51: "Tämä tulos viittaa vahvasti siis siihen, että maahanmuuttajataustaisten oppilaiden saamat kouluarvosanat matematiikassa sekä äidinkielessä ja kirjallisuudessa eivät heijastele heidän osaamistasoaan, vaan oppilaat saavat omaa osaamistasoaan selvästi parempia kouluarvosanoja verrattuna kantaväestön oppilaisiin."

Miten yhteiskunnan sivistystaso ja osaaminen kehittyy, jos tämä lajittelu seuraa myös lukio-,ammattikoulu-, korkeakoulu- ja yliopisto-opintoihin?

www.vtv.fi

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: arvosanat koulu epäoikeus

Kunnan kasvuvauhti

Perjantai 20.4.2018 - Jaana Ristimäki-Anttila

Havahduin mielenkiintoiseen seikkaan, nimittäin kuntamme kasvuvauhtitavoitteeseen. Jokaiseen kotiin tulleen ”Elovainion Uutiset” -lehden mukaan Ylöjärvi havittelee 50 000 asukaslukua vuoteen 2040 mennessä eli kasvua olisi tästä päivästä noin 17000 ihmistä. Ylöjärvi on pinta-alaltaan iso (1324,14 neliökm), joten sinne mahtuu. Lempäälä taas puolestaan (308,7 neliökm) havittelee (strategia) vuoteen 2040 mennessä asuttavansa 27200 eli kasvua olisi noin 5000.

Pirkkala on pinta-alaltaan pieni (81 neliökm). Jos lasketaan mukaan kaikki kehittyvät uudet asuinalueet ja täydennysrakentaminen, niin omien hatarien laskutoimitusteni mukaan tänne havitellaan vuoteen 2040 mennessä uusia asukkaita haarukalla 20-30000 (?) Miksi?

Pirkkalan vetovoimaisuus on perustunut muutamaan seikkaan. Nämä seikat ovat pieni koko ja siksi hyvät palvelut, naapurissa iso kaupunki ja hyvät yhteydet, varakkaat asukkaat ja luonnonläheisyys. Jos kuntamme strateginen tavoite on ”kasvaa suuresti”, niin vetovoimaisuustekijät muuttuvat. Pienuus häviää, palvelutarve kasvaa, asukasrakenne muuttuu ja luonto vetäytyy yhä kauemmaksi. Tarjolla on asukkaille rakennettu ympäristö, kaupunkimainen ja ihmiskeskeinen. Tiheä asuminen mahdollistaa kestävän kehityksen arvojen toteuttamista, mutta metsien hävittäminen ja isojen teiden rakentaminen kunnan maille aiheuttanee sen, että Pirkkalassa tiettyinä vuodenaikoina voi olla erittäin ikävä asua huonon ilman ja metelin vuoksi.

Elämme siis muutoksen aikaa. Ympäristö, ihmiset ja arvot muuttuvat. Tällä hetkellä tärkein tavoite näyttää olevan jatkuva kasvu ja sanonta ”täyttäkää koko maa” on muuttunut Pirkkalassa toiminnaksi ”käyttäkää koko maa”. Jäämme seuraamaan ja ihmettelemään millaisia päätöksiä kuntalaisten valitsemat edustajat tulevaisuutta varten tekevät.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Pirkkala

Metsää kaatuu

Perjantai 13.4.2018 - Jaana Ristimäki-Anttila

Metsää kaatuu Pirkkalassa, metsäkoneet tekevät valtateitä entisiin metsiin ja aurinko paistaa jokaiselle takapihalle. Elämme mielenkiintoisia aikoja. Ensin metsistä tulee virkistysalueita, sitten puistoja, sitten pihoja. Pienistä kunnista tulee isojen kaupunkien Hervantoja tai ihmisiä täyteen ahdettuja pikkukaupunkeja. Jos haluaa luonnon rauhaan, tilaa on tyhjiksi jääneillä maaseuduilla, joskin sinne ei tarvitse palveluja odottaa ja asua saa omalla vastuulla. Kova kiire on harppia ja juosta, kehittää ja kasvaa. Ihmiset, eläimet, luonto... voivat hyvin, jos sopeutuvat jatkuvasti kasvaviin vaatimuksiin. Jos ei jaksa, ei sopeudu tai ei halua, niin sairastuu tai leimataan luuseriksi tai jämähtäneeksi. Yhteiskunnassa on pärjättävä ja parhaiten pärjää, kun omaksuu ajatuksen jatkuvasta kasvusta ja kehittymisestä. Jos jaksaa ja haluaa juosta eikä haaveille juurtumisesta ja paikalleen jäämisestä, niin saa olla onnellinen...jos pystyy. Miten tulevaisuus rakentuu, kuinka kestäviä ovat tämän hetken toimenpiteet? Millaisiksi tulevaisuuden ihmiset muotoutuvat? Mielenkiinnolla seuraan, joskin hiukan surullisna.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: metsä Pirkkala

Rauhaa maailmaan

Torstai 12.4.2018 - Jaana Ristimäki-Anttila

Trump ja Putin, paras tapa saavuttaa maailmanherruus on lyöttäytyä yhteen, lopettaa sodat ja pelastaa maailma. Keskenänne nahistelulla voi olla vain huonoja lopputuloksia, jotka eivät ole hyväksi maapallolle, ei omien valtakuntienne ihmisille eikä muidenkaan valtakuntien asukkaille. Lopettakaa sodat, nälänhätä, köyhyys .... ja saavutatte mitä halajatte eli maineenne kautta kuolemattomuuden. Kiitos.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: rauha putin trump

Eläintenoikeudet

Keskiviikko 11.4.2018 - Jaana Ristimäki-Anttila

Lait, asetukset, ohjeistukset ja vastaavat laaditaan, jotta ihmiset tietäisivät miten tässä yhteiskunnassa ja maailmankaikkeudessa tulee jonkin päättävän ryhmän mielestä toimia. Laadintavaiheessa on tavallisella ihmisellä melko pieni vaikutusmahdollisuus ja tämä aiheuttaakin sen, että noista "ihmisen käyttäytymisnormeista" harvemmin tulee kaikille ihmisille sopivia.
Nyt ollaan tekemässä uutta eläinsuojelulakia, siis virallista ohjeistusta siitä miten ihmisten tulee kohdella eläimiä. Tämän lain laadinnassa erityisesti voi huomata sen, että mennään ihminen edellä....ei eläinsuojelu tai eläinten hyvinvointi edellä. Lakiin ei haluta laittaa asioita, jotka vaikeuttavat tai aiheuttavat hankaluuksia ihmiselle. Samanlaisia piirteitä voi löytää luonnonsuojelulaissa. Eläinten ja luonnon hyvinvointi kiinnostaa lainlaatijoita siihen pisteeseen, jossa ihmiselle ei aiheudu epämukavuutta, lisätyötä, rahanmenetystä, kustannuksia ja vastaavia.
Me ihmiset olemme kuitenkin ne vastuulliset eläimet tässä maailmassa. Meidän toimintamme määrittelee millaista tällä pallolla on elää sekä ihmisenä että eläimenä. Meidän kulmassamme on myös "pallo", joka määrittelee tämän maapallon kantokyvyn, kestävyyden ja riittävyyden. Voi kuinka paljon me ihmiset voisimme tehdä hyviä ja merkityksellisiä asioita, jos vain haluaisimme.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: eläimet oikeudet

Teiden kunto

Maanantai 2.4.2018 - Jaana Ristimäki-Anttila

Pyyntö Anne Bernerille ja liikenne- ja viestintäministeriölle. Ennen kuin lähdette rakentamaan uusia, pitkiä ja leveitä autobaanoja Suomeen, laittakaa olemassa olevat tiet kuntoon. Nyt jopa useat päätiet ovat kuoppaisia, halkeilevia, melkein ajokelvottomia... ei ole reilua vaatia kansalaisten ostavan uusia kalliita autoja ja hajottavan ne sitten huonoilla teillä tai huonosti paikkakorjatuilla reiteillä. Kiitos.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: tiet Berner

Metsien puolesta

Lauantai 17.3.2018 - Jaana Ristimäki-Anttila

Suomalaisina olemme onnellisia siitä, että tilaa riittää ja puuta kasvaa....mutta, mutta..... Kyllä me kortemme kekoon kannamme ja teemme parhaamme, että luonnonmukaisuus häviää meidänkin ihanaisesta kotimaastamme.

Oletteko tietoisia siitä, että Suomessa aarniometsiä eli luonnonmukaisia metsiä on jäljellä enää Suomen metsäpinta-alasta alle 5 prosenttia? Loput ovat niin kutsuttuja puupeltoja, jotka ovat ihmisen "huolenpidon" piirissä. Luonnonmukaisista metsistä noin puolet on suojeltuja, mutta muut kohteet ovat edelleen hakkuu-uhan alaisina. Huonoin tilanne on Etelä-Suomessa, jossa suojeltuja metsiä on vain noin 1 % metsistä ja aarniometsien osuus jää muutamaan promilleen. Suomen jäljellä olevista aarniometsistä suurin osa sijaitsee itärajan tuntumassa Itä-Suomen, Oulun ja Lapin lääneissä valtion omistamilla mailla.

Aarniometsien hävittämisen ja sirpaloitumisen takia niille tunnusomainen eläin- ja kasvilajisto on käynyt uhanalaiseksi ja osittain jo hävinnyt. Vanhoille metsille ominaisista lajeista on jo todettu hävinneeksi tai häviämisen partaalla oleviksi 15–20 %. Suurimpana uhkatekijänä pidetään ns. sukupuuttovelkaa, jolla tarkoitetaan aarniometsien sirpaloitumisen aiheuttamaa yhtenäisten elinympäristöjen suppenemista liian pieniksi, mikä tulee arvioiden mukaan johtamaan vähitellen lajien vääjäämättömään häviämiseen, vaikka jäljellä olevat metsät suojeltaisiin kokonaan hakkuilta.

Suomessa aarniometsät ovat sukkession takia yleensä muuttuneet aikaa myöten vanhoiksi kuusimetsiksi, joissa on monipuolinen eliöstö. Alueille ovat tyypillisiä maassa lojuvat tuulen kaatamat puut, joihin on pesiytynyt kääpiä ja monenlaisia hyönteisiä, sekä vielä pystyssä pysyvät lahopuut, joita muun muassa tikkalinnut käyttävät hyödykseen. Lahopuiden koloissa voivat sitten asua monenlaiset kololinnut ja pökkelöpesijät.

Mitä sitten pitäisi tehdä, jotta kehitys ei tarkoittaisi kaiken muuttumista ja muuttamista ihmisen näköiseksi tuotantokoneistoksi, jolla maailman herruutta pyritään vahvistamaan? Taidamme kyllä olla surkea eläinlaji, joka vähitellen tuhoaa sekä itsensä että koko maapallon..

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: metsät

« Uudemmat kirjoituksetVanhemmat kirjoitukset »